De kapstok

IMG_8115_kapstok_light

De kapstok van jouw succes

Een Powerpoint presentatie maken is niet heel moeilijk. Het is natuurlijk maar net hoe uitgebreid en professioneel je de presentatie wilt hebben. Een simpele/eenvoudige presentatie is zo gemaakt, een professionele en uitgebreidere versie neemt natuurlijk wat meer tijd in beslag.

Zoals bij zoveel dingen: is het belangrijkste: de basis.
Met een goed gebouwde template, en het juiste gebruik daarvan, maak je zoveel meer kans dat je een geweldige presentatie maakt. Spendeer daarom veel tijd aan het bouwen van jouw template. Eigenlijk is dit de kapstok waar aan jouw succes hangt.
Aan de hand van die template bouw je dan een stuk makkelijker je presentatie. Hoe beter jouw template in elkaar zit, des te makkelijker en sneller bouw je jouw daverende presentatie(s).

Gedefinieerde kleuren, objecten op de juiste plaats, juiste lettertype… gebruik ook de juiste pagina indeling. Dit maakt het allemaal zoveel makkelijker als je aanpassingen aan je template doet of overstapt naar een andere.

Zo, nu afbeeldingen bij jouw verhaal zoeken en de lijn van jouw verhaal bedenken. Gebruik steekwoorden in je presentatie, maak geen volle tekst pagina’s. Probeer eens iets wat op ‘story-telling’ lijkt. Bijvoorbeeld: als je over je zelf verteld, dan hoef je dat ook niet uit je hoofd te leren je weet het allemaal. Je bent dus ook niet bang om iets te vergeten, hierdoor ben je een stuk ontspannender. Dit bepaald mede het succes van jouw presentatie.

Nou, zet ‘m op. Je kan het!

2 Replies to “De kapstok”

  • Ton van Waard

   Hoi Peter,

   Je zult zien als je ‘de kapstok’ gebruikt het echt een stuk makkelijker wordt.
   Succes met jouw presentatie.

   Groet, Ton.

Reacties zijn gesloten.