Nieuwe body

Nieuwe body

Nieuwe body

Onlangs ging Pro-Moois mee op een tour door de Grote of St. Bavo kerk in Haarlem en daar deed de reden zich voor voor een nieuwe body. De rondleiding ging via de begane grond via steeds smaller wordende trappetjes en ladders tot uiteindelijk boven in de toren. Geweldige vergezichten over Haarlem, het weer was zo goed dat we zelfs de zee konden zien bij Bloemendaal. Zeer mooie houtconstructies en inventieve oplossingen (bijvoorbeeld voor de glazenwassers voor de hoge glas-in-lood ramen) gezien. Mooie old school potlood graffiti. Ook hebben we best veel foto’s gemaakt… De volgende dag toch een beetje teleurgesteld over de kwaliteit van de gevangen momenten.

Flitsen maakt alles een beetje dood ben ik van mening en ik probeer dan ook zoveel mogelijk zonder flits te fotograferen. Nu stond de ISO meter al op 1600 (maximale stand voor dat toestel) maar helaas moest ik wel constateren dat de helft van de beelden bewogen waren. Nu zag ik de beelden van een andere fotograaf die mee was en die bleek zijn camera op 3200 ISO ingesteld te hebben en die had mooie, niet bewogen beelden.

De beslissing was al snel genomen, dat moet beter!

Op de foto hierboven is de nieuwe body te zien die Pro-Moois heeft aangeschaft, met deze kunnen we de ISO zelfs nog veel hoger instellen dan 3200. Dat komt mooi uit want binnenkort komt er weer een brochure-klus aan waarbij Pro-Moois weer een heleboel interieur foto’s moet maken. Dan kunnen we tot die tijd mooi allerlei test foto’s gaan maken, komen hobby en werk mooi samen. Ik ben benieuwd hoe de beelden worden in donkere situaties, eigenlijk zou ik weer terug moeten naar die donkere zolders en rondgangen boven in de kerk.

Blij dat het strandweer geworden is met mijn nieuwe body 😉