Goede voorbereiding, klunzen of knallen?

despair-513529_1280

Goede voorbereiding, klunzen of knallen?

Zie het, wanneer jij moet presenteren, als een sporter die op dat moment moet presteren.
Zo’n sporter bereidt zich voor met training en vooraf nog een paar keer nalopen of alles in order is. Geen oude veters in zijn schoenen die kunnen breken, schaatsen geslepen, is je out-fit netjes gestreken, haren in model…?

Jij bent op het moment van de presentatie ook die sporter die moet presteren. Bereid je goed voor. Loop nog eens door je presentatie heen, waar zitten de aandachtsgebieden. Zit er video in, loopt die goed, reageert de apparatuur goed?? Heb je links naar andere presentaties, oefen die nog een keer vooral als je er niet zo bedreven in bent. Laat dat vooral niet je excuus zijn; “ik ben daar niet goed in”. Zorg dat je het wel kunt! Je weet toch nog wel dat het beter is om een plan-B te hebben dan een excuus?

Ook al is jouw presentatie nog zo mooi en sterk, als jij loopt te klunzen is dat hetgeen de toeschouwer zal onthouden. En dat willen we toch niet?

Ben jij een van meerdere presentatoren? Wellicht kunnen jullie de presentaties op een machine zetten (en wellicht een linkje van de ene naar de andere presentatie in presentatiemodus blijvend) zodat er niet gewisseld hoeft te worden met VGA-kabels enz…

Dus:

  • Bereid je goed voor op je presentatie
  • Loop nog een paar keer door je presentatie (in presentatiemodus) heen
  • Controleer of alles goed werkt, de software maar ook de hardware
  • Probeer eventueel de presentaties van meerder presentatoren te verzamelen
    op 1 computer/device
  • Oefen nog een keer op clicks en links
  • Oefen nog een keer…
  • En dan… knallen!

En: laat je succes niet van een ander af hangen!    Succes.