Boekanimatie

Mijn goede vriend Johan Witteman (historisch timmerman maar ook fotograaf https://www.johanwitteman.nl/fotografie) vroeg mij een tijd geleden of ik hem kon helpen.
Hij had het idee om weer een boek te maken met portretten die hij gefotografeerd had. Deze keer over verdwijnende veehouders, het slag wat we vroeger nog zagen, met verweerd hoofd van het buiten werken. Hij wilde een boekanimatie/filmpje om naar uitgeverijen te sturen, om hen lekker te maken voor het project.

Zo gezegd, zo gedaan. Hij leverde de (schitterende) portretten en de tekst (van Noor Hellmann) aan en ben er mee gaan stoeien. Uiteindelijk hebben we een gave animatie gemaakt met het ‘bladzij-omslag’ effect voor een echt boek indruk.

Johan stuurde het naar een paar uitgeverijen en één daarvan (uitgeverij Komma – no ordinary publisher – bijzondere boeken) belde hem de volgende ochtend gelijk terug dat zij er wel iets in zagen. Na fondsenwerving en voorverkoop is het uiteindelijk gerealiseerd en ligt er nu een exemplaar hier op de koffietafel te pronken.

Een gaaf project om aan mee te hebben kunnen helpen/werken.

Veehouders door Johan Witteman - Portretten en verhalen.