Animaties en paginaovergangen

 

Animaties en paginaovergangen

Zoals in deze video moet je het dus niet doen… houd de animaties en overgangen rustig en simpel, tenzij ze nuttig en zinnig zijn.

Veel verschillende animaties in 1 pagina

Ik heb heel wat presentaties voorbij zien komen de afgelopen jaren, ik heb er nog meer ontworpen en gemaakt. Bij de opdrachten waarbij een door het bedrijf gemaakte presentatie werd aangeleverd, zaten er vaak heel veel verschillende animaties en paginaovergangen in de presentaties. Daar zou jouw publiek duizelig van kunnen woorden en dat wil je nu net niet.
(Er zijn gevallen bekent waar door het gebruik van de hele trukendoos in Prezi, mensen in de zaal zeeziek werden!)
Het publiek moet zich prettig voelen en met plezier naar jouw verhaal luisteren.

Allemaal verschillende paginaovergangen

Het beste kun je daar erg terughoudend in zijn. Opbouwen van pagina’s alleen als het echt nodig is en als je de inhoud niet in een keer prijs wilt geven.
Met paginaovergangen kan je een soort ritme in je presentatie bouwen. Frizzle Sizzle song het in 1986 al: Alles heeft een ritme.

Je kunt bijvoorbeeld een ‘inschuiven van rechts naar links’ gebruiken als je naar een nieuw onderdeel of hoofdstuk gaat. Binnen het hoofdstuk of onderdeel zou je het af kunnen met het vervagen van de pagina. Herhaal dit bij elk hoofdstuk of onderwerp, op die manier krijgt het publiek door wat het ritme van je presentatie is.

Opening en afsluiting

Mensen onthouden vaak de eerste en de laatste pagina van je presentatie het best, doe daar ook extra je best op.
Maak een positieve daverende indruk!

Dus – animaties en paginaovergangen in powerpoint; maak ze nuttig en niet onzinnig