Afbeeldingen in Powerpoint-Keynote presentatie

Netwerken

Koffiebonen in het koffie-apparaat op kantoor. Foto uit eigen archief. © Pro-Moois Vormgeving

Afbeeldingen in Powerpoint/Keynote presentatie

Als je binnenkort weer een presentatie moet gaan maken daag je zelf dan eens uit om zo weinig mogelijk tekst op je pagina’s te gebruiken.

Mooie pakkende afbeeldingen maken meer indruk en ondersteunen jouw verhaal des te beter.

Probeer eens alleen grote, beeldvullende, beelden te gebruiken met daarop 1 woord.

Ga nu niet allerlei afbeeldingen van internet ‘lenen’ (ik heb ze gezien hoor, inclusief het watermerk van de betreffende website waar de foto gekocht zou moeten worden) maar koop ze van de fotograaf of van stockfoto websites. Het is vaak een kleine investering maar de afbeeldingen zijn zoveel beter en mooier, en wordt jouw presentatie – jouw indruk op de toeschouwers – 1000 maal krachtiger.
Er zijn ook diverse gratis stocksites (bij. Pixabay of  Kaboompics) waar je gratis de mooiste afbeeldingen vandaan kan halen. Mijn ervaring is dat de keuze en de kwaliteit van de foto’s op betaalde sites groter is.

Koop afbeeldingen die groter van formaat zijn dan jouw scherm formaat, dan blijven ze haar scherp en hoef je ze niet te vergroten.

Bedenk 1 woord wat de afbeelding moet verwoorden en zoek daar de beste afbeelding bij.
Bijv. bij ‘verbinding’ zou je een close-up van een grote scheepsketting kunnen gebruiken maar ook een detail- of close-up foto (zoals hieronder) van een netwerkkabel welke gebruikt worden voor o.a de verbinding tussen de server en de computers in een kantoor. Aan de rechterkant zou je dan een steekwoord kwijt kunnen.

Focuspunt ligt op het stekkertje wat voor de verbinding zorgt. Foto uit eigen archief. © Pro-Moois Vormgeving

 

Wees creatief, bedenk maar wat.

Succes!